Pravila in pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja na spletni trgovini SilverStore so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino SilverStore upravlja LUXUS PLUS D.O.O., ponudnik storitev e-poslovanja.

Za nakup preko spletne strani je potrebna registracija v sistem SilverStore. Le-ta poteka tako, da stranka najprej pridobi uporabniško ime (kot slednje se uporabi strankin naslov elektronske pošte) ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Postopek nakupa

Za nakupovanje v spletni trgovini Silver Store se je potrebno prijaviti. Po uspešni registraciji lahko uporabnik opravi nakup na samem spletnem mestu. Nakupovanje poteka preko spletne košarice, ki je enostavna za uporabo. Več si lahko preberete pod NUKUPI in sicer povezava Pomoč pri nakupu.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 
- z gotovino ob prevzemu, 
- z nakazilom na račun podjetja, 
- paypal in kreditne kartice.

Dostava

Izdelek oziroma storitev se izstavi glede na dogovorjen rok. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je podjetje DPD, kurirska in paketna distribucija d.o.o., pri čemer si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo slednja omogočila bolj učinkovito izpolnitev naročila

Ponudba izdelkov

Ponudba SilverStore se redno ažurira glede na zalogo. Stran ažurno spremlja tudi širitev ponudbe in morebitno možnost nakupa s popustom.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene se redno ažurirajo. V primeru napačno označene cene ali v primeru spremembe le-te med obdelavo naročila, bo kupcu omogočen odstop od nakupa, hkrati pa bomo poiskusli kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je "Naročilo potrjeno"). Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v tridesetih (30) dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine, pri čemer je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v petnajstih (15) dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov trgovinasilver@gmail.com oz. na telefonske številke 051/324-344, 051/268-659 ali 02/8184-215, blago pa vrniti v nadaljnjih petnajstih (15) dneh.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek garancije nima ali pa podatek o garanciji v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru svetujemo, da kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Odgovornost ponudnika

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. V primeru netočnih podatkov glede lastnosti izdelkov, rokov dobave ali cen bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico objave simbolnih fotografij izdelkov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Le-ti bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.